Håndsprit – vigtig i kampen mod virus


Det er vist ikke nogen hemmelighed at vi igennem det sidste års tid alle har fået en ny følgesvend -nemlig håndspritten. Den er et vigtigt alternativ i kampen mod virus. I dag er håndspritOpens in a new tab. ikke bare noget vi ser sundhedspersonalet bruge, men noget vi alle har fået et forhold til.

Den gode håndhygiejne

God håndhygiejne er det vigtigste, når man skal komme virus til livs og stoppe smittekæder. Vi må fokusere på at vaske vores hænder grundigt og ofte, og når vi ikke lige er i nærheden af vand og sæbe bruger vi håndsprit. Håndvask med sæbe er altid førsteprioritet hvis det er muligt, men håndspritten er et fantastisk alternativ når man ikke lige har mulighed for at vaske sine hænder. Det kunne være i bilen, i den offentlige transport, i supermarkedet osv.

Medbring altid dit eget eksemplar

Alle supermarkeder, cafeer og butikker har fået det implementeret i hverdagen og har dispensere med håndsprit stående til gavn for kunderne. Man må regne med at der kun bruges produkter der er godkendt og kan bekæmpe Corona virus. Dog er der mange som ikke har lyst til at benytte disse og ikke stoler på at kvaliteten er i orden. Derfor kan det være en rigtig god ide altid at have sin egen version med i tasken. Hermed er man sikker på at kvaliteten er god og man undgår også at røre ved noget der måske kan være virus på. Et personligt eksemplar i tasken vil for mange være en god løsning.

Er der forskel på kvaliteten af håndsprit?

Gå altid efter en håndsprit, der er baseret på alkohol med en koncentration på mellem 70 og 85 procent. Der findes også versioner som blot bekæmper bakterier og derved ikke Corona virus. Hvis man vælger en god kvalitet er du sikker på ikke at gå på kompromis med kvaliteten fordi den høje koncentration af alkohol gør at alle virus og bakterier herved dræbes. Alkoholbaserede hånddesinfektionOpens in a new tab. indeholder aktivstoffer, som på nuværende tidspunkt har den bedste dokumentation for at virke mod virus. Effektiv håndsprit indeholder typisk aktivstoffer som alkoholer (ethanol og/eller Isopropanol -IPA) eller andre kemiske stofforbindelser.

Lav aldrig din egen version af håndsprit. Mange steder på nettet kan man finde opskrifter på hjemmelavet hånddesinfektion. Der vil være en stor risiko for at man ikke bruger de rigtige ingredienser og blander dem forkert. Det vil herudover give dig en falsk tryghed, da den hjemmelavede version ikke slår virus og bakterier ihjel. Det kan også give uønskede bivirkninger som hud-og øjenirritation eller det der er værre. Det er så vigtigt at vi gør en stor indsats for at komme Corona virusOpens in a new tab. til livs så vi kan vende tilbage til den hverdag vi alle savner så meget. Derfor skal vi aldrig gå på kompromis men kvaliteten.

Recent Content